Nálunk ez az étel nem más, mint milánói makaróni rántott hússal.
Régóta az első számú kedvenc ételem, bármilyen sokáig is nézegettem anno egy étterem étlapját, a választásom mindig rá esett. Én így készítem:
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg sertés karaj (csont nélkül)
- 50 dkg makaróni
- 20 dkg főtt füstölt tarja
- 30 dkg csiperke gomba
- 15 dkg császárszalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 210 g sürített paradicsom (nagy- és kis konzerv)
- 1 dl ketchup
- 20 dkg trappista sajt
- só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű ízlés szerint
- olaj a sütéshez
(panírhoz: tojás, liszt, zsemlemorzsa)
Elkészítés:
A húsból szeleteket vágunk és klopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa). A raguhoz a kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. A gombát felszeleteljük és a hagymához adjuk, kicsit pirítjuk, majd a csíkokra vágott tarját is hozzákeverjük.
Következik a sűrített paradicsom és a ketchup, valamint a fűszerek ízlés szerint: só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű. Közben bő forrásban levő sós vízben kifőzzük a makarónit. Leszűrjük és összekeverjük a raguval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése