A paradicsomleves gyermekkoromban nem tartozott a kedvenceim közé. Felnőtt nőként azonban változtak kulináris szokásaim. Egy szép napon egy kedves barátnőm éppen paradicsomlevest készített amikor nála jártam. Kellemes meglepetés volt az élmény, egy egyszerűen elkészíthető leves, ami nagyon finom volt. Azóta szívesen főzöm én is, pici változtatással Rita paradicsomlevesét. Nálam bazsalikom és az elengedhetetlen parmezán is kerül a levesbe.
Hozzávalók 4-5 főre:
- 1 liter 100%-os paradicsomlé
- 1 üveg 450 grammos Kecskeméti sűrített paradicsom- 1 szál zellerzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- kb. 2 ek friss citromlé
- kb. 12.5 dkg tetszőleges levestészta
- ízlés szerint só, cukor, vegeta
- bazsalikom morzsolt
- parmezánsajt
Rántáshoz:
- 1 dl olaj
- 3 ek liszt
Elkészítés:
Egy lábasban rántást készítünk (a forró olajon a lisztet megpirítjuk), amit a paradicsomlével felengedünk. Hozzáadjuk az üveges sűrített paradicsomot és annyi vizet, amennyi levest kívánunk készíteni. A megtisztított vöröshagymát félbevágjuk és a fokhagymát megpucoljuk és a leveshez adjuk a zeller zölddel együtt, kiváló ízt adnak neki. Ízesítjük még sóval, borssal, pici vegetával, cukorral, bazsalikommal. Körülbelül fél óráig főzzük, a végén kivesszük a hagymákat és a zellert. Ha kell még ízesítjük kedvünk szerint, és a citrom levét is hozzáadjuk, ettől még pikánsabb lesz a levesünk. A tésztát én külön szoktam kifőzni (néha kisfiamnak kedvezve betűtésztát vagy kis kagylótésztát), és a végén adom hozzá a levesemhez. Tálaláskor friss bazsalikommal és parmezánsajttal tálalom.
További levesek | hús nélküli ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése