Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. március 29., szombat

Mediterrán saláta


A laza mediterrán életmód és az ahhoz szorosan kapcsolódó könnyed gasztronómiai szokások emlékei visszatérnek a fülledt nyári pesti kánikulában. Ilyenkor jól esne elkortyolni egy igazi görög frappét és csipegetni egy könnyed feta sajtos salátát.
Például ezt a salit:


Hozzávalók 2 főre :

  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 100 g jégsaláta
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 125 g fetasajt

Öntet
  • 5 ek olivaolaj
  • 1.5 tk citromlé
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • pici bors

Elkészítés:

Először az öntetet készítjük el. Egy tálban összekeverjük az olivaolajat, a citromlevet és a fűszereket (bazsalikom, oregánó, bors). 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. A lilahagymát apró, a paradicsomot, uborkát és fetasajtot kis kockákra vágjuk. A salátát tetszőleges méretűre aprítjuk. Összekeverjük a zöldségeket és a sajtot, majd az öntettel óvatosan elkeverjük. Néhány órára  a hűtőbe tesszük, majd magában vagy hús mellé tálaljuk. 
Én lilahagymával és citrommal díszítettem.

  További saláták | hús nélküli ételek | előételek | alacsony kalória tartalmú ételek | köretek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése