Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. március 2., vasárnap

Mogyorós Kinderbueno torta




Gyerekes családoknak, édesszájúaknak ajánlom ezt a csupa keksz, tejszín, puding, mogyorókrém és földimogyoró töltésű finomságot.
Vendégségben, családi összejöveteleken garantáltan semmi nem marad ebből a finom süteményből.
A párom szülinapjára készítettem nagy szeretettel, talán ezért is lett olyan finom és aratott nagy sikert :)


Hozzávalók 28 cm-es tortaformához (7-8 főre):

Az alsó lap hozzávalói:
  • 15 dkg földimogyoró (ebből egy maréknyit félrerakunk a díszítéshez)
  • 2 ek liszt
  • 2 ek háztartási darált keksz
  • 6 db tojásfehérje
  • 6 ek cukor
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 0.5 csomag sütőpor

A krém összetevői:
  • 0,5 liter tej
  • 6 db tojássárgája
  • 3 ek rétesliszt
  • 10 dkg olvasztott étcsokoládé
  • 20 dkg margarin
  • 5 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Többi réteghez:
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 3 dl langyos tej
  • 20 dkg nutella (mogyorókrém)

Tetejére:
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • kevés reszelt ét- vagy tejcsokoládé
  • mogyoró

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük keményre, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőpapírral bélelt tortaformába (28 cm-es) öntjük, és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, a sütőpapírt leszedjük, és még melegen rákenjük a folyós nutellát (mikróban melegítjük, ha szükséges).


A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, és lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét fóliával letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni.
Ha a krém kissé kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert cukor és margarin keverékét.
Megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.
Ezek után összeállítjuk a tortát: mogyorós-nutellás alap, langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, langyos tejbe forgatott keksz, és végül a csokis krém.
Ha ez kész, hideg helyre tesszük pár órára, ezalatt szépen megdermed és a keksz is megpuhul.
Fogyasztás előtt frissen a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot (ízlés szerint akár habrózsával lehet díszíteni), és ráreszelünk egy kevés csokoládét, valamint a félretett mogyoróval díszítjük.




További torták | sütemények | nutella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése